Handgemaakte Designer Schoenen

door Sofie Mathilde Koning

Sofie groeide op in het centrum van Amsterdam waar ze met haar ouders in een 17eeeuws wevershuisje woonde. In de middelbare schoolperiode aan het Geert Groote College was veel aandacht voor creatieve vakken, zoals toneel, beeldhouwen, fotografie, tekenen, zang en muziek.

Na de middelbare school besloot ze een opleiding psychologie te gaan volgen aan de Hogeschool Hanzesteden, waar ze haar bachelor haalde. Toch belandde ze niet in de gezondheidszorg, want net in die tijd deed Jan Jansen, de beroemde schoenontwerper, een oproep om mee te doen aan een televisie-contest om verkoper te worden in zijn nieuwe herenschoenenzaak op de vijzelstraat in Amsterdam. Ze kreeg de baan en zo werd haar sluimerende liefde voor het schoendesigners vak aangewakkerd.

 Tijdens het werken in de zaak ging ze de cursus ambachtelijk schoenmaken volgen aan de Dutch Health Tec Academy in Utrecht, waar ze haar diploma haalde. Haar passie voor handwerk, ontwerp & design kon ze kwijt in het maken van o.a. kinderschoentjes. Deze vielen dermate in de smaak in haar omgeving, dat ze zich aanmeldde bij de Kamer van Koophandel en haar eigen bedrijfje startte.

Het Nederlandse design label Little King’s is ontstaan vanuit haar bijnaam Little King.

Schoenen gemaakt door de enige echte Kleine Koning: Sofie Mathilde Koning.

“Puur geluk, is mijn merk, het maakt mij blij,” aldus Sofie.

"Ik wil dit geluk delen met anderen."

 

Be unique, stand out in the crowd...

 

 

© 2015 - 2024 Little King's | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel